1. Title tag
In de buurt van de top van de bron van een website-code vindt u diverse meta-tags - de standaard meta-tags zijn de titel, description en keyword tags. De title tag is technisch niet een meta tag, maar het wordt vaak wel geassocieerd met hen. De titel tag speelt zo'n grote rol in de indexering van uw website, dat deze wordt beschouwd als de belangrijkste van de drie.
Een pagina titel is het eerste waar een zoekmachine naar kijkt bij de bepaling van waar precies de specifieke pagina over gaat. Het is ook het eerste wat potentiële bezoekers te zien krijgen als ze u hebben gevonden in een zoekmachine.
Het is belangrijk om een of twee trefwoorden in de titel tag toe te passen - maar overdrijf het niet – anders lijkt het al snel"keyword stuffing", en ziet uw website er al snel uit als spam.
2. Meta Tags
Er zijn twee primaire meta tags in de termen van SEO - de omschrijving en de trefwoordtag. Het is de vraag of de zoekmachines de omschrijving tag zal gebruiken voor de positie van uw zoek resultaten. Het is echter wel een van de belangrijkste tags omdat het is opgenomen in het zoekresultaat - het is wat gebruikers lezen als ze uw link in de resultaten zien en of ze al dan o uw link aanklikken.
Zorg ervoor dat u een paar relevante zoekwoorden in deze tag toepast, maar geen losse woorden. De omschrijving tag moet als zin gelezen worden - en niet als een lijst met zoekwoorden.
Bij "keyword stuffing" gaan vele zoekmachines volledig voorbij aan de terfwoord tag. Het is niet meer zo belangrijk als het jaren geleden was, maar het geen kwaad om ze op te nemen in uw broncode.
Bij het aanmaken van uw lijst met zoekwoorden, probeer je dan te verplaatsen in welke specifieke zoekwoorden mensen zullen intoetsen als ze een site zoeken zoals die van jou. Ook hier geld “weer overdrijf niet” te veel zelfde woorden gebruiken is geen goede zaak Zoals ( “webdesigners “webdesigners”custom webdigner” HTML webdesigner”)die zijn in principe allemaal hetzelfde, dus kies voor een of twee variaties en ga dan naar het volgende trefwoord.
3. Het juiste gebruik van Heading Tags
Dit is een zeer belangrijk element om te overwegen bij het schrijven van uw site . Het gebruik van Heading Tags helpt gebruikers, web browsers en zoekmachines weten waar de belangrijkste kernpunten van uw website zich bevinden.
Uw hoofdpagina titel moet gebruik maken van de h1-tag - deze geeft aan waar uw pagina over gaat. Gebruik van extra tags, zoals <h2> en <h3> zijn zeker zo belangrijk .
Door deze tags te gebruiken zullen zoekmachines automatisch weten waar uw onderwerpen op een pagina over gaan. De verschillende heading tags geven prioriteit aan de inhoud en helpen uw site beter te indexeren.
4. ALT-attributen op beelden
Het gebruiken van alt-attributen op uw afbeeldingen dient eigenlijk twee doelen. In termen van SEO, waarbij een korte maar beschrijvend alt attribuut samen met uw afbeelding ervoor zorgen dat zoekmachines deze aanvullende relevante tekst kunnen zien bij het indexeren van uw site. Hoe meer relevante tekst op uw pagina hoe meer kans je hebt voor het bereiken van hogere zoekmachine rankings.
Bovendien, indien u gebruik maakt van beeld alt-attributen helpt u blinde en slechtzienden mensen die toegang hebben tot websites met behulp van een schermlezer. Zij kunnen de afbeelding niet zien, maar met een beschrijvende alt attribuut, zullen zij in staat zijn om uw afbeelding te lezen.
5 Titel atributen op links
Het gebuik van de titel attributen op links is een andere belangrijke stap die elke goede website zou moeten hebben. Dat is de kleine "tooltip" welke verschijnt wanneer u met uw muis over een link beweegt. Deze zijn vooral belangrijk voor het imago van links, maar ook bijzonder nuttig voor tekstlinks.
Als tip , gebruik een beschrijvende tekst voor uw links. "Klik hier" zal niemand iets zeggen- of nog belangrijker, de zoekmachines - wat de link is en inhoud ervan. Door gebruik te maken van titel tag zal deze uitleggen dat "Klik hier" echt betekent "Web Design Portfolio" bijvoorbeeld. Beter nog is – een beschrijvende tekst te maken zoals "Bekijk mijn web design portfolio" - dit zal veel meer waarde geven aan de link en uiteindelijke voor de zoekopdracht naar de pagina met de portfolio.
6. Sitemap
Er zijn twee soorten sitemaps - een voor de mens en een voor de zoekmachines. Een html (of php, enz.) sitemap is bedoeld voor bezoekers van uw site als een waardevol hulpmiddel voor het vinden van wat ze precies zoeken zoeken.
Het creëren van een sitemap - een gestructureerde lijst van alle pagina's van een website - is vooral handig als u niet in staat bent om een zoekfunctie toe te voegen aan uw site. Een link naar de sitemap is handig om deze in de voettekst van uw site te plaatsen. Een goede sitemap geeft een overzicht van elke pagina van uw site in een hiërarchische volgorde - welke duidelijk de relatie van pagina's in termen van primaire pagina's met sub-pagina's en sub-sub-pagina's, etc. weergeeft.
7 Relevante Content
De relevantie van de tekst voor uw hoodpagina of site onderwerp is misschien wel het meest belangrijkste SEO aspect van een pagina. U kunt alle zoekwoorden die u wilt in de meta tags en alt-image tags, etc wel plaatsen - maar als de werkelijke leesbare tekst op de pagina niet relevant is voor de zoekwoorden, zal dit in principe een vergeefse poging zijn.
Hoewel het belangrijk is om zo veel mogelijk zoekwoorden in je pagina te plaatsen, is het wel erg belangrijk dat deze pagina wel goed te lezen is en goed tekstueel goed is opgebouwt .hel aas zien we vaak pagina,s gevuld met allerlei zoekwoorden geschreven door SEO bedrijven welke,vanuit het oogpunt van de lezer gezien weinig verteld over wat de bezoeker daadwerkelijk wil lezen of zoekt. Echter mijn ervaring is dat er ook wel hele goede SEO bedrijven zijn die zich in de bezoeker-lezer verplaatsen.
Bij het schrijven van uw tekst , probeer gewoon van nature te schrijven en leg de lezer uit welke informatie u bespreken. De sleutel is om een voor de lezer relevante tekst te schrijven in duidelijke en begrijpbare taal. Gebruik zo weinig mogelijk technische termen welke voor de lezer niet of nauwelijks te begrijpen zijn.
Je kunt de zoekmachines wel laten denken dat je een mooie grote en interessante pagina hebt,maar de lezer uw teksten niet begrijpt of dat ze het idee hebben van een spammy pagina zullen ze binnen enkele seconden wegklikken naar de volgende website.
8 Link Building
We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens gehoord van Google Page Rank - het lijkt voor elke web site-eigenaar een droom om een zo hoog mogelijke Page Ranking te halen. Terwijl het algoritme voor de bepaling van een page rank veel meer elementen omvat, en is voortdurend in beweging, een belangrijk item is het aantal links naar uw website.
Nu, u zult vast wel op de hoogte zijn van het bestaan van de vele linkpagina,s of andere spammy sites voor het verkrijgen van links naar uw site. Er zijn echter betere mogelijkheden, zoals bij de vele gerenommeerde en niche directory sites welke aansluiten bij uw doelgroep, die u kunt gebruiken om een links naar uw website te verkrijgen, of op bijvoorbeeld specifieke blog artikelen of forums.
Met goede en relevante inhoud - vooral als je een blog hebt – zult u in staat zijn om links met andere websites en blogs, te genereren . Het is meer iets van geven en nemen,als je uitgaande links genereerd naar andere kwalitatieve sites, zult u omgekeerd sites vinden met terug links naar uw site - en wellicht zie je de page rank van je website omhoog gaan.
Hoewel het technisch niets met SEO van doen heeft, kan de Social Media een belangrijk aspect zijn voor een betere ranking.
Social Media zoals Hyves, Facebook, enTwitter is een steeds verder groeiende factor in het krijgen van een betere ranking van uw website in zoekmachines, het is derhalve verstandig dit op te nemen in uw plannen.
Het bouwen van een netwerk op de social media via je website, mits goede en kwalitatieve site, kan erg veel verkeer naar je website genereren en zodoende een beter zoekresultaat.
Zoals met alle relaties is het hier weer een geven en nemen, neem dus actief deel.
10. Een paar SEO Don'ts - Flash en Splash
Samen met een lijst van Do's komen de don'ts. Voorzover SEO betreft, twee van deze items zijn splash-pagina's (vaak bestaande uit een flash-animatie) en alle flash websites.
Ja, flash is mooi! Full flash websites zijn eigenlijk geweldig om naar te kijken - hun eigen stukje van interactieve kunstwerken. Maar helaas kunnen de zoekmachines niet goed opschieten met Flash. Hoewel er sprake is van mogelijke vooruitgang op dit gebied,kunnen de zoekmachines niet Flash niet lezen.
Al die mooie teksten die u schreef voor uw site zal niet gezien worden door de zoekmachines als het gemaakt is een Flash website. Voor wat de zoekmachines betreft, blijven alles flash website zo goed als onzichtbaar. En als de zoekmachines de inhoud van uw site niet kan zien,zullen ook een groot gedeelte van uw potentiële klanten missen wat u te bieden heeft
Net zo "zinloos" zijn splash-pagina's. Ooit erg populair, maar splash pagina mogen niet langer een belangrijk onderdeel van uw site zijn. Hoewel splash-pagina’s gebruikt worden als een introductie in een website (vaak met een flash-animatie), wordt het niet langer gezien als nuttig, maar vaak zullen bezoekers zich hier aan gaan storen, en zullen uw site direct verlaten.
Een goed alternatief voor beide problemen is het gebruik maken van een flash-header. Het is geen probleem om een flash animatie in de top van uw site te plaatsen of in de content aangezien het dan een aanvulling van uw website is en zullen de bezoeker zich hier niet al te veel aan storen.